در این مقاله شما یک راهنمای گام به گام خواهید داشت که به وسیله آن خواهید دانست که وبلاگ نویسی را از کجا شروع کنید؟ و چگونه یک پست وبلاگ موثر برای مخاطب هدف خود بنویسید.
هر کسی میتواند از طریق وبلاگ نویسی با مخاطبان خود ارتباط برقرار کند و از مزایای بیشماری که وبلاگ نویسی دارد بهرهمند شود: ترافیک ارگانیک از طریق موتورهای جستجو، آشنایی با مخاطبان جدید، معرفی خودتان به عنوان متخصص در حوزه خودتان و …
همین الان شما در حال خواندن یک پست وبلاگ هستید و به احتمال زیاد یا وبلاگنویسی را شروع کردهاید و یا اینکه به وبلاگنویسی علاقه دارید.
اگر در زمینه وبلاگ نویسی چیزهایی شنیدهاید و یک فرد مبتدی در این زمینه هستید و نمیدانید وبلاگ نویسی را از کجا شروع کنید، دیگر زمان بهانه تراشی به پایان رسیده است چون ما در این بلاگ پست نحوه نوشتن و مدیریت وبلاگ را به صورت گام به گام توضیح دادهایم.
هر کدام از ما در ذهنمان معانی مختلفی برای کلمه وبلاگ، وبلاگ نویسی و پست وبلاگ داریم. بهتر است ابتدا به تعریف آنها بپردازیم تا به یک تعریف مشترک از این کلمات برسیم.
وبلاگ (بلاگ) چیست؟
وبلاگ که به اختصار بلاگ نیز گفته میشود از دو کلمه وب + لاگ ساخته شده است. وب به معنی شبکه جهانی وب و از کلمه (World Wide Web) گرفته شده است و لاگ (log) به معنی ثبت منظم حوادث گرفته شده است.
وبلاگ یک وبسایت در شبکهجهانیوب است که در آن نوشتههای متنی به صورت منظم منتشر میشود. این نوشتههای متنی به صورت مقاله در وبلاگ نوشته میشوند و به ترتیب زمانی نمایش داده میشوند. جدیدترین پست ابتدا در بالای صفحه وب سایت ظاهر میشود.
منظور ما از وبلاگ، بخشی از وبسایت خودمان است که در آن در مورد حوزه فعالیت خود مقالههایی را نوشته و منتشر میکنیم، نه وبلاگهایی که توسط سیستمهای وبلاگدهی مانند بلاگفا در اختیار ما قرار میگیرد.
وبلاگ نویسی چیست؟
وبلاگ نویسی فرآیندی است که ما در آن به ایجاد مقالات، عکسها و سایر اشکال محتوا و انتشار آنها در وبسایت میپردازیم، به عبارت سادهتر به نوشتن و انتشار مقاله در وبسایت، وبلاگ نویسی میگویند.
این مقالات انواع مختلف محتوا مانند: متن، عکس، ویدیو و صوت را شامل میشوند که متن، پای ثابت تمام مقالات است و با توجه به نیاز، سایر اشکال محتوا هم به آن اضافه میشود.
پست وبلاگ (بلاگ پست) چیست؟
پست وبلاگ هر مقاله، خبر یا راهنمایی است که در بخش وبلاگ یک وبسایت منتشر میشود. یک پست وبلاگ معمولن یک موضوع یا پرس و جوی خاصی را پوشش میدهد، ماهیت آموزشی دارد و از ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ کلمه متغیر است.
پستهای وبلاگ به شما و کسبوکارتان اجاز میدهد تا در مورد هر موضوعی، بینش و افکار خودتان را در وبسایت خود منتشر کنید. بلاگ پستها میتوانند به شما در افزایش اعتبار، تبدیل مخاطب به مشتری، نگهداری مشتری، افزایش درآمد، افزایش آگاهی از برند کمک کنند.
مهمتر از همه پستهای وبلاگ به شما کمک میکنند تا ترافیک وبسایت خود را افزایش دهید.
چگونه یک وبلاگ راه اندازی کنیم؟
به دو صورت پولی و رایگان میتوانیم برای خودمان وبلاگ راه اندازی کنیم. اول به این صورت که از سیستمهای وبلاگدهی استفاده کنیم که رایگان است و به این صورت یک وبلاگ برای خودمان راه اندازی کنیم. این مدل وبلاگ داشتن منسوخ شده است و به هیچ وجه توصیه نمیشود.
اگر به هر دلیلی مثل هزینه نکردن یا نداشتن دانش در این زمینه قصد دارید سراغ این مدل راه اندازی وبلاگ بروید توصیه اول و آخر من این است که از سیستم ویرگول استفاده کنید که مخصوص نوشتن است و بهترین گزینه برای راه اندازی وبلاگ به صورت رایگان است.
همانطور که در بخش وبلاگ چیست هم اشاره کردیم، منظور ما از وبلاگ بخشی از وبسایت خودمان است، پس برای داشتن وبلاگ باید یک وب سایت برای خودمان راه اندازی کنیم.
برای راه اندازی وبسایت میتوانیم دو استراتژی داشته باشیم. استراتژی اول این است که برای کسب و کار خودمان یک وبسایت راه اندازی کنیم یا تحت عنوان یک برند یا شرکت فعالیت کنیم که در این صورت همه ما را با اسم آن برند خواهند شناخت و اسمی از ما مطرح نخواهد شد.
استراتژی دوم به این صورت است که تحت برند و نام شخصی خودمان فعالیت کنیم که توصیه من هم همین است که به نام خودتان یک وبسایت راه اندازی کنید و به این صورت صاحب یک وبلاگ شوید.
سلام و تشکر از این مقاله پر محتوا که به صورت ساده و روان توضیح دادین
خواستم در قالب یک پیشنهاد بگم
اگر با یک مثال اجزای یک مقاله یا وبلاگ رو توضیح بدین و گام به گام یک مقاله یا وبلاگ رو به صورت خلاصه و در یک مقاله توضیح بدین، برای یک مخاطب مبتدی کاملا شروع خوبیه
یا فرق یک وبلاگ مبتدی و حرفه ای در چیه؟ دایره لغات نویسنده یا اطلاعاتی که داره مهمه
تشکر از شما 🙏
سلام خانم ناجی ممنونم از وقتی که گذاشتید
در همین مقاله به مرور تمام این مطالبی که گفتید اضافه خواهد شد
درود و وقت بخیر جناب کریمی. مطالب مفید بودن معنی وبلاگ رو به طور دقیق بلد نبودم. یادداشت برداری کردم. نثر روان و خلاقانه ای دارید. سپاسگزارم🌷
درود خانم خلیلی ممنونم از وقتی که گذاشتید برای مطالعه مطالب و بازخوردی که دادید بسیار برام ارزشمنده